AnneSanders.reismee.nl

Oslo

Lieve allemaal!

Afgelopen weekend ben ik samen met 5 vrienden (Hanneke uit Nederland, Diogo uit Portugal, Billy uit Canada, Joanna uit Polen en Rajiv uit Singapore) naar Oslo geweest. Op vrijdagavond vlogen we van Skavsta naar Rygge en naar een busritje in Noorwegen kwamen we aan in Oslo. Het hostel lag dicht bij het centrum, dus dat was fijn! Die avond hebben we een beetje door de stad gelopen en kwamen we er achter dat het helemaal niet zo groot is. Ideaal voor een weekend-trip dus :) Langer blijven is ook niet echt mogelijk want alles is echt bizar duur! Toen ik hier in Stockholm aankwam vond ik het leven hier duur (is het ook nogsteeds wel), maar Oslo is het toppunt! Het was helemaal een tegenstelling met de Baltische Staten waar ik het weekend daar voor nog was.

Op zaterdag hebben we door de stad gelopen en zijn we naar het Royal Palace gegaan dan op een soort berg ligt waardoor je vanuit daar een mooi uitzicht hebt over de stad. Daarna zijn we naar het Vigeland park gegaan, een gigantisch park dat vol staat met allerlei grote beelden van mensen in de meest vreemde posities en vormen. Vooral de obilisk aan het eind van het park was indrukwekkend omdat die bestaat uit een opeenstapeling van 121 mensen waar je naar kunt blijven kijken omdat je elke keer weer wat nieuws ondekt! Daarna zijn we naar het Nobel Peace Centre gegaan, een museum over de Nobel-prijs. Vervolgens zijn we naar de haven gelopen waar toen net de zon onder ging! Toen we terug kwamen in het hostel waren we best moe en nadat we een dutje hadden gedaan waren we allemaal een beetje te lui om lopend op zoek te gaan naar een leuk restaurantje, dus hebben we pizza's gehaald en die in het hostel opgegeten. 's Avonds zijn we naar een cafe in de stad gegaan, omdat het binnenkomen in een club onmogelijk was aangezien niet iedereen van de groepboven de 21 jaar was helaas. De avond/nacht hebben we afgesloten op het dak van het hostel, want toen we thuis kwamen en benieuwd waren naar of er een daktarras was, bleek dat zo te zijn! Vanuit daar had je een goed uitzicht over de stad en de honderden lichtjes overal :) Het lijkt een beetje een traditie te worden om de laatste nacht in een stad af te sluiten ergens op een dak!

Zondag zijn we wederom cultureel bezig geweest en hebben we het Munch museum met de beroemde Scheeuw bezocht. Het was goed te merken dat ze het niet nog een keer willen laten gebeuren dat dat schilderij gestolen wordt, want zelfs de security check op het vliegveld is niets bij de beveiligings-toestanden die je allemaal moet doorlopen om dit museum binnen te komen! Na nog even goed gelunched te hebben zijn we onze spullen in het hostel gaan ophalen en waren we rond 23u weer thuis in Stockholm!

Het is nogsteeds wel een beetje gek om als je naar 'huis' vliegt het over Stockholm te hebben. Maar ik moet zeggen dat ik me hier wel echt thuisvoel nu. Ik kijk erg uit naar de lente, want de stad lijkt een soort van transformatie te ondergaan als het een zonnige dag is met blauwe lucht. Het lijkt wel alsof iedereen dan opeens naar buiten komt om er van te genieten :)

Maar nu heb ik even geen tijd om lekker door de stad te wandelen want ik moet morgenavond een paper inleveren waar ik nog een hoop aan moet doen! Wat het fijne is is dat ik na dit paper klaar ben met het vak dat ik nu volg! Komend weekend komt Iris (een vriendinnetje van me uit Utrecht) me hier opzoeken, dus dat wordt gezellig :)

Ik hoorde trouwens dat het plaatselijk 20 graden wordt morgen in Nederland! Wow, ik ben jaloers, haha!!

Liefs, Anne