Eerste week in Stockholm
Lieve allemaal!
Ik heb mijn eerste week in Stockholm er al weer op zitten en tot nu toe is het super hier! Het is gelukkig nogsteeds helemaal niet zo koud als ik verwacht had.
Zondag de 17e kon ik mijn kamer in en ik woon hier in een huis met 11 huisgenoten, onder andere uit India, Bangladesh, VS, Portugal, Italie, Zweden en China. Het huis ligt in een soort mini-dorpje met allemaal studentenhuizen. Het ligt in het noorden van Stockholm. Ik heb hier mijn eigen badkamer, heerlijk :)
Maandag de 18e hadden we een informatiebijeenkomst en daarna een welkomsborrel om de andere studenten te leren kennen. De borrel was op de campus van de universiteit, waar veel activiteiten georganiseerd worden. Er is bijna elke avond wel een feestje! Heel anders dan in Utrecht dus. Deze week ben ik ook begonen met de cursus die ik hier de komende vijf weken volg (Historical Geography), omdat de cursus maar zo kort duurt had ik verwacht dat we fulltime colleges zouden hebben, maar dat blijkt niet zo te zijn. We hebben maar 1x per week college (!) en moeten zelf heel veel lezen en elke week een paper inleveren, even wennen dus!
Verder ben ik vorige week nog naar een jazz-cafe geweest met live muziek, naar de grootste Ikea ter wereld geweest, naar een feestje op de campus geweest in een soort Pipi-Langkous-huis, naar het meer geweest dicht bij mijn huis dat helemaal dichtgevroren is,we hebben nog een campustour en citytour gedaan en zaterdag was er een huisetentje. Iedereen moest iets koken uit zijn of haar eigen land (ik had pannenkoeken gemaakt), echt leuk! Daarna zijn we nog uitgeweest!
Nog een paaropvallende dingen:
- Je mag hier tentamens 5x herkansen en als je denkt dat je slechte cijfer aan de docent ligt die het beoordeeld, mag je wisselen van docent.
- Je moet je hier in een soort washuisje inschrijven om de was te doen, dus je moet echt vooruit plannen wanneer je de was wil doen.
- Je hebt hier dus speciale winkels waar je alcohol mag kopen, en waar ze nogal veel belasting over heffen.
- Alle metrostatons zijn door kunstenaars versierd.
- Sommige internationals waren in hun thuisland nog nooit uitgeweest!
- Andere internationals vragen nieuwsgierig aan mij of mensen in Nederland de hele dag stoned zijn.
- Als je uit wil gaan in de stad moet je je inschrijven op een lijst en er al vroeg zijn.
Dit was het wel tot nu toe :)
Ik moet mezelf nog een beetje aanleren om mijn camera overal mee naar toe te nemen en foto's te maken, dus er volgen de komende tijd meer foto's! Mijn nieuwe adres is trouwens:
Kungshamra 21, room 214
SE-170-70 Solna
Stockholm, Sweden
Liefs, Anne
Klinkt goed, dat van de drank is wel algemeen bekend. En dat van die docent wisselen erg apart. Je zegt trouwens wel dat we idd de hele dag stoned gaan, allemaal naar de prostituees gaan en op klompen lopen?
Klinkt goed allemaal! Je huisje ziet er ook prima uit, en ik hang op de muur ;-)
Hier is het wel echt ijskoud.. ik ga volgende week m'n reis boeken! Het wordt een weekend in april, mss met pasen, maar ik laat het je weten!
xx
Heej Anne! goed dat je t naar je zin hebt daar! Leuk om te lezen allemaal:) Heeel veeel succes de komende tijd he!!
x
We vinden het geweldig, op afstand enigszins met je mee te kunnen leven; het lijkt nu niet direct een leven vol ontberingen en ellende. Er zullen echter ook nog wel eens eenzame momenten zijn. We bewonderen je grote zelfstandigheid en zelfbewustheid.
Je trotse O en O.
Hey Meid, leuk hoor om jou reis zo mee te krijgen! Lekker party overal en wat een grote kamer WAUW. Mijn kamer is echt mini, maar ok! Zit nu tussen mensen van uni, iedereen spreekt ZULU hihi.. liefs Elke
hallo, lieve Anne, goed nieuws uit Zweden, prachtig al die nieuwe indrukken te kunnen lezen.
Lieve groet,
Will
die fiets foto is meesterlijk. Volgens mij heb je het pary animal in jezelf nu echt goed ontdekt ;-) Maar met een 8,5 voor je Bachelor Thesis mag je ook wel effe helemaal los gaan. Volgend berichtje in het Zweeds?
kus