AnneSanders.reismee.nl

Eerste dagen in HK

Ni hao!

Hierbij mijn eerste berichtje vanaf de andere kant van de wereld. Afgelopen dinsdag ben ik heel vroeg/laat (1.30) opgestaan en ben ik met mama naar Schiphol gereden. Daar hadden we afgesproken met de rest van de groep (4 mede-planologie master studenten uit Utrecht) en waren we mooi op tijd om onze koffers in te checken. Dat bleek echter niet zo makkelijk te zijn, want bij de balie zeiden ze dat we een visum nodig hadden en dit hadden we niet. Na veel gedoe hebben ze ons toch naar London (hier moesten we overstappen) laten vertrekken en uiteindelijk hebben we daar een boottochtje naar Macao geboekt zodat we niet langer dan 3 maanden aaneengesloten in HK zouden zijn en er geen visum gedoe meer was.

Na een lange (12u) vlucht kwamen we aan in Hong Kong en hebben we de trein naar de stad genomen waarbij we al een beetje een idee kregen van hoe de omgeving er uit ziet. Er staan hier ernorm veel hoge gebouwen maar er is ook verassend veel groen! De eerste dagen was het lekker weer (rond de 25gr). Jessie en ik zijn toen naar Helena May gegaan, het hotel/appartement waar we de komende maanden wonen. Bij aankomst lag er al en pakketje voor mij klaar dat Billy had opgestuurd vanuit Canada naar HK, echt super lief! Het is hier een soort vrouwenclub met allerlei faciliteiten en het is best luxe. We krijgen elke dag ontbijt, er is een tuin, een bibliotheek en er worden activiteiten georganiseerd. We delen een kamer en wat gelijk opviel is de gigantische kast (zie foto)! We konden al onze spullen makkelijk kwijt :) Het is wel even wennen om een kamer met iemand te delen, maar er is ook een woonkamer op de verdieping onder ons dus daar kunnen we ook zitten als we bijvoorbeeld willen Skypen ofzo, en tot nu toe gaat het prima en is het gezellig :) Onze kamer wordt elke dag gepoetst etc, dus wat dat betreft is het meer een hotel, maar mensen blijven hier wel voor langere termijn want de 3,5 maand dat wij hier blijven is blijkbaar niet uitzonderlijk lang. 's Avonds hebben we met Bart (onze docent en begeleider uit NL die nu werkt en woont in HK) afgesproken. Als eerste gingen we naar Soho om daar een drankje te doen in een bar op de 30e etage met een heel mooi en indrukwekkend uitzicht over de stad (zie foto)!

Ik zal niet elke dag gaan beschrijven, maar tot nu toe hebben we vooral veel geslapen. Ze zeggen altijd dat je meer last hebt van een jetlag als je naar het oosten vliegt en dat klopt. We slapen elke dag 'perongeluk' tot ongeveer 12u, en staan dan een beetje uit schuldgevoel op )omdat anders de hele dag voorbij is) maar aangezien het in NL dan 5u 's ochtends is voelen we ons dan totaal niet uitgeslapen. Maar vanaf vandaag gaat daar verandering inkomen en stond de wekker om 9.15! Tot nu toe hebben we een beetje in de stad rondgelopen en mooie dingen gezien, hebben we de uni gezien, zijn Jessie en ik naar HK park geweest en naar een super luxe shopping mall, zijn we naar een lezing van een architect geweest, hebben we vergaderingen gehad met de groep en onze begeleider over de aanpak van het onderzoek etc. en zijn we vrijdag voor het eerst uitgeweest wat erg gezellig was waardoor we zaterdag nóg langer in bed gelegen hebben overdag, oeps!

Wat me tot nu toe het meest opvalt is:

• - Taxi's zijn goedkoop (2 euro voor een ritje) en dit is best verleidelijk als je je weg door de stad nog niet kent.
  • - Ze geven ons elke keer bestek bij het eten in plaats van stokjes.
  • - Het eten is wel even wennen, zaterdag dachten we spaghetti bolognese besteld te hebben maar dit leek hier in de verste verte niet op.
  • - 's Avonds ziet de stad er super mooi uit met alle verlichtte gebouwen!
  • - Op veel plekken hangen nog versieringen van oud en nieuw en overal staan konijntjes (jaar van het konijn is net begonnen).
  • - Van A naar B lopen is niet zo makkelijk als het lijkt, want alle wegen kronkelen en de hele stad is gebouwd op auto's waardoor je als voetganger vaak met bruggetjes over wegen heen moet of roltrappen (buiten!) moet nemen.
  • - Ze zijn over heel vriendelijk en heel erg service gericht als je ergens gaat eten (en dat doen we vaak omdat we geen keuken hebben).
  • - Waar Jessie en ik wonen ligt heel centraal (de wijk heet niet voor niets Central;)), en de opstap voor de Peak Train (zegmaar een van de Eifeltorens van HK qua touristische trekpleister) is nog geen minuutje lopen van ons huis.
  • - Het is een voordeel om een meisje te zijn hier, want op veel plekken adverteren ze dat ze gratis drankjes voor meisjes hebben op bepaalde avonden!
  • - Het briefgeld is hier niet allemaal hetzelfde, er zijn verschillende banken die geld uitgeven en de briefjes zien er anders uit en hebben het logo van de bank er op staan.
  • - Als je de weg vraagt lijkt het standaard antwoord te zijn 'nee, dat is echt te ver, dan moet je écht de taxi nemen' ook als het minder dan 10 min. lopen is.
  • - De uni is een soort doorhof, want hij is op een berg gebouwd en is opgebouwd uit veel gebouwen op verschillende plateaus op de berg die verbonden zijn door trappen en liften.

Mijn adres hier is:

Anne Sanders, room 21

The Helena May

35 Garden Road

Central, Hong Kong

Liefs, Anne

gudule

WOW, indrukwekkend hoor!
Is de hoogbouw indrukwekkender dan in New York?
Blijf maar lekker bloggen en fotograferen, kunnen we met z`n allen mee genieten

Ellen

Klinkt heel goed!! Fijn dat alles zo goed bevalt! Ik ga nu snel de foto's bekijken :-)

xx

Elke

Hé meid, je verhaal en foto´s gezien, heerlijk zeg weer zo´n nieuwe cultuur ontdekken. Alhoewel ik natuurlijk in al redelijk zonnig Madrid zit ben ik toch wel n beetje jaloers om jou in zo´n nieuw land te zien. Geniet van je tijd daar? Komt Billy nog naar HK? xx Elke

Michelle

Het klinkt alsof je een geweldige tijd gaat hebben daar! Geniet ervan en blijven schrijven natuurlijk. Dan kunnen de achterblijvers nog een beetje meegenieten ;)
x Michelle

Wout

Klinkt goed allemaal Anne! Z'n opsomming aan het eind is een mooie samenvatting van je indrukken erinhouden!:P

x

Billy

I hope you like getting lots of mail :-)

Sander

Leuk om te lezen Anne en een grappig idee dat wij een paar maanden geleden door de straat hebben gelopen waar je nu een tijd woont! Geniet, naast het studeren, van je tijd daar in China, het is een fascinerend land.
XXX

W.Sanders van Roy

Prachtige eerste indrukken. Qua "dichtheid"lijkt me een studie wel de moeite waard.Fantastisch dat er in zo'n mensenkluwen nog zo veel natuur valt te genieten.
we genieten van je prachtige foto's en leuke verhalen en indrukken. Liefs O en O

Hanneke

Hej Anne!
Wat gaaf! Super leuk om je verhaal te lezen en de foto's te zien. 3,5 maand niet schoonmaken en je bed niet opmaken, niet koken en geen ontbijt maken... wat zal jij moeten wennen als je weer in Nederland bent :)
Ik kijk al uit naar je volgende verhaal!
kus